tiistai 22. lokakuuta 2013

Meitä varten

Syksy on hyvällä mallilla ja kalenterin ruuhkakin purkautuu pikkuhiljaa ja vähitellen. Olen tavannut viimeisen puolen vuoden aikana toistasataa nuorta, jutellut toiveista ja saanut ilokseni huomata, että eri puolilla Etelä-Savoa asuu nuoria aikuisia, jotka varmasti saavuttavat elämässään ne haaveet, joita vuosien varrella syntyy.

Erityisen iloinen olen saanut olla huomatessani, että näiden nuorten ympärillä on aikuisia, jotka ovat aidosti kiinnostuneita siitä, että ne oman nuoret saavat olla toiminnassa mukana ja ovat valmiita ottamaan haasteita vastaan toteuttaakseen toiveita yhdessä nuorten kanssa. Jokainen 4H toiminnanjohtaja, nuoriso-ohjaaja, kylän aktiivi tai vanhempi, joka nyt tunnistaa itsensä siitä ettei pelkästään kanna huolta, vaan nimenomaan on itse ollut tai halunnut olla tekemässä nuorten kanssa, voisi nyt tässä kohtaa taputtaa itseään olalle. Minulle tämän suhteellisen haasteellisen hankkeen vetäjänä te olette olleet toinen niistä voimaannuttavista tekijöistä. Kiitos. :) Ja se toinen kiitos kuuluu jokaiselle nuorelle, jonka olen tavannut.

Hankkeen toimintamuotoja ollaan siis haettu ja muutamille kylille on jo muokkautunut jotain sellaista, jota tehdään nuorille, nuorten kanssa ja tulevien vuosien aktiivisuuden ylläpitämiseksi.

Perjantaina 1.11. vietämme This Is Halloween Happening- tapahtumaa Kumpurannassa. Esiintymässä on kylien omat bändit Kerimäeltä sekä Savonrannalta ja tapahtuman mahdollistaa paikalliset yhdistykset yhdessä hankkeen kanssa.Lauantaina 16.11. Savonrannalla järjestetään nuorten toiveesta tanssikurssi, jonne ollaan saatu aikas huippu ohjaaja. Vastaavalle kurssille ei vastaavaan hintaan ihan milloin tahansa pääse. Ilo otetaan irti niin eri-ikäisille nuorille kuin muillekin kyläläisille päivän lopuksi. (Lisätietoja lähtee kyllä ympäri pitäjiä, kun mainos on valmis).

Ja lauantaina 23.11. Savonrannalla järjestetään Kumpurannan kaltainen musiikkitapahtuma.

Pieksämäen kylien kanssa kartoitetaan tällä hetkellä Pieksämäen tilannetta ja Jäppilän kerhonohjaajat jakoivatkin jo omia ideoita, toiveita ja realiteetteja niiden toteuttamiseen tapaamisessamme. Jos sinulta on vielä osallistumatta Pieksämäen seudun kyselyyn, niin vieraileppa heidän kotisivuillaan osoitteessa:  http://www.pieksamaenkylat.fi/ Kyselyllä osallistuu arvontaan.

Sulkavan, Joroisten, Juvan ja Rantasalmen kanssa on myös yhteistyökuvio, jossa hanke on saanut kunnian olla mukana. Keväällä varmasti kuuluu, mitä se tuo mukanaan. Lisäksi olen saanut olla tehokkaan ja asiantuntevan tiimin kanssa suunnittelemassa maaseudun lapsille ja nuorille vaikutuskanavaa ensi vuodelle. 

Takana on siis erittäin mielenkiintoiset kuukaudet, joiden aikana olen saanut hypätä sisälle tämän maakunnan nuorten toimintaan aika kattavasti. Kiitos kaikille yhteistyötahoille siitä, että minut on otettu hankeineni niin avosylin vastaan. Tsemppiä vuoden viimeisiin kuukausiin!

-Anni-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti